Budovereniging Yoshi streeft naar een sociaal veilige sportomgeving. Als vereniging streven wij ernaar om ongewenste situaties binnen de club zelf op te lossen. Echter zijn er ook situaties denkbaar waarbij slachtoffers van deze ongewenste situaties liever spreken met een onafhankelijk contactpersoon. Om deze reden is door de Judobond Nederland (JBN) een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld die neutraal is ten aanzien van verenigingen en die vrij te benaderen is voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers en bestuur.

De hulp van een VCP’er kan worden ingeroepen bij situaties van seksuele intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag. Wij maken gebruik van de onafhankelijke VCP vanuit de JBN (Judo Bond Nederland), de contactgegevens staan onderaan dit document.

Hieronder leggen wij in het kort de rol van VCP uit:

De VCP is het eerste aanspreekpunt voor judoka’s die te maken hebben gekregen met seksuele intimidatie, pestgedrag en ander ongewenst gedrag. Bij de VCP kun je vervolgens je verhaal kwijt en wordt er met jou besproken welke stappen je zou kunnen ondernemen en eventuele doorverwijsmogelijkheden. De VCP doet vervolgens hiervan melding bij het bestuur en registreert de klacht.

Contactgegevens VCP:

Lenie Heijboer – Hoogendoorn

email: lenie.heijboer26@ziggo.nl

Tel: 06-12577760 (ook bereikbaar via whatsapp, voicemailberichten worden afgeluisterd)

Een korte introductie van Lenie kunt u lezen op https://www.jbn.nl/nieuws/lenie-heijboer-hoogendoorn-nieuwe-vertrouwenscontactpersoon-judo-bond-nederland/